nieuws

Atlant Zorggroep sluit productiekeuken

Mens & Gedrag

De Atlant Zorggroep in Apeldoorn sluit de complete productiekeuken. Er dreigt ontslag voor zeventig medewerkers.

Atlant Zorggroep sluit productiekeuken

De productiekeuken is pas sinds 2006 in gebruik maar er zijn tonnen verlies geleden doordat de externe contracten onder de kostprijs zijn afgesloten, zo meldt de Stentor. De directie wil de kosten niet afwentelen op de zorg. De productiekeuken is een zelfstandige rechtspersoon maar de medewerkers zijn in dienst van Atlant.
De megakeuken werd drie jaar geleden geopend om de maaltijdservice van de bewoners flink te verbeteren met onder meer een gevarieerder aanbod. De bouw kostte 5,4 miljoen euro. Om de keuken rendabel te maken, moest er ook buiten de zorggroep afzet worden gevonden. Atlant wilde met haar maaltijden daarom de supermarkten gaan veroveren. De opzet was om zestig procent voor de industrie (groothandel) te produceren, 33 procent voor de eigen bewoners en zeven procent voor andere zorgorganisaties in de regio, zoals Goede Zorg, De Wellen en de Voorster Woonzorgcentra.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels