nieuws

Kaartspel rond thema gastvrijheid

Mens & Gedrag

Ter ondersteuning bij trainingen in gastvrij gedrag is een kaartspel ontwikkeld. Met behulp van 36 fotokaarten kan een gesprek worden aangegaan over verschillende thema’s.

Kaartspel rond thema gastvrijheid

Het Gastvrijheidspel is bedacht door Erik van Straaten die het spel in zijn trainingen rondom dit thema gebruikte. Volgens Van Straaten is het kaartspel een middel om zelf met een team met een gastvrijheidstraining aan de slag te gaan.
Het kaartspel bestaat uit 36 fotokaarten met  afbeeldingen die variëren van een mooie cappuccino tot een paraplu, en van een kelnersmes tot een design lamp. Ze worden begeleid door een spelhandleiding.  Daarnaast krijgt de spelleider een aantal suggesties per kaart. Op die manier wordt het voor iedereen mogelijk om het spel te leiden.  Aan de hand van de kaarten gaat de spelleider het gesprek aan over het thema Gastvrijheid. De deelnemers aan de training maken een associatie met een door hen gekozen foto, waardoor ook mensen die normaal gesproken niet zo snel hun mening geven worden uitgenodigd om hun gedachten te delen. Het gesprek dat ontstaat geeft de spelleider veel aanknopingspunten om met de deelnemers op individuele basis verder te praten, maar het kan tevens een mooie aanzet voor een groepsproces, aldus  Van Straaten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels