nieuws

Bevel sluiten afdeling woonzorgcentrum Bernardus opgeheven

Mens & Gedrag

De zorg in woonzorgcentrum Bernardus, onderdeel van Osira Amstelring, is zodanig verbeterd dat het bevel tot sluiting van de afdeling Varenhof niet verlengd hoeft te worden. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg afgelopen vrijdag bekendgemaakt.

Bevel sluiten afdeling woonzorgcentrum Bernardus opgeheven

Aanleiding voor het zogeheten bevel was het vermoeden van lichamelijke en geestelijke mishandeling op de verpleegafdeling. Zo zou een bewoonster die een medewerker sloeg, teruggeslagen zijn en zouden bij een andere bewoonster sporen zijn gevonden van mogelijke mishandeling. Osira Amstelring diende een verweer in tegen het IGZ-bevel. De veiligheid van de bewoners is voor de korte en middellange termijn gegarandeerd, zo concludeert de inspectie.

Personeel vervangen
Osira laat weten dat het team op de Varenhof nu anders is samengesteld. “De teamleider was al vervangen en flex-medewerkers zijn niet meer bij de zorg van de bewoners betrokken. Er zijn een kwaliteitsverpleegkundige en een psychogeriatrische verpleegkundige aan het team toegevoegd. Zij begeleiden en ondersteunen de vaste medewerkers van het team dagelijks. Op zeer korte termijn wordt er gestart met scholing en training op het punt van bejegening.” Volgens de inspectie is de zorg daarmee zo veel verbeterd dat het bevel tot sluiten van de afdeling niet verlengd hoeft te worden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels