nieuws

Dag van de Verpleging met thema ‘Toegankelijke zorg’

Mens & Gedrag

Excellente zorg bieden aan patiënten, dat is het streven van vepleegkundigen en verzorgenden. Aldus Minister Schippers van VWS tijdens de opening van de Dag van de Verpleging. De dag is geopend in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam samen met Marian Kaljouw, voorzitter van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN).

Dag van de Verpleging met thema ‘Toegankelijke zorg’

Sinds jaar en dag wordt op 12 mei, de geboortedag van Florence Nightingale, de internationale Dag van de Verpleging gevierd. ‘Closing the Gap: Increasing Access and Equity’ is voor 2011 het internationale thema van ICN, the International Council of Nurses. Beroepsorganisatie V&VN heeft dit vertaald in het thema ‘Toegankelijke zorg’.

Verpleegkundigen en verzorgenden moeten hun werk op niveau kunnen uitvoeren, genoeg opleidingsmogelijkheden krijgen en kunnen samenwerken met voldoende en vakbekwame collega’s. Zo kunnen zij excellente zorg aan patiënten bieden. Dat zei minister Schippers van Volksgezondheid Welzijn en Sport op 12 mei, de geboortedag van Florence Nightingale, in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam, één van de zes Santeon ziekenhuizen. De minister opende daar samen met Marian Kaljouw, voorzitter van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, de Dag van de Verpleging.

Tijdens de Dag van de Verpleging overhandigde Marian Kaljouw minister Schippers het eerste exemplaar van de kernset ‘e-Overdracht in care’, ontwikkeld door V&VN, Nictiz en Actiz. Deze ‘kernset’ kunnen verpleegkundigen en verzorgenden gaan gebruiken om de zorg van patiënten/cliënten vast te leggen en over te dragen naar een andere zorginstelling. De kernset zorgt door eenheid van taalgebruik voor standaardisatie van gegevens, waardoor veiliger gewerkt kan worden en met minder fouten. Dit heeft een betere kwaliteit van zorg tot gevolg. Het is ook mogelijk de gegevens van deze kernset toe te passen in een elektronisch zorgdossier.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels