nieuws

Minister wil gezond werken stimuleren

Mens & Gedrag

Werkgevers moeten meer investeren in de gezondheid van hun personeel. Dat kunnen ze doen door werknemers te helpen om te stoppen met roken. Daarnaast moeten ze investeren in scholing en loopbaanbegeleiding. Minister Kamp stelt ruim vier miljoen euro beschikbaar voor deze doeleinden.

Minister wil gezond werken stimuleren

Met de campagne wil de minister stimuleren dat werknemers goed en gezond langer kunnen doorwerken. Door de toenemende vergrijzing dreigt namelijk een personeelstekort in veel sectoren.

Bedrijven die nu al werk maken van duurzame inzetbaarheid van personeel krijgen een speciale rol in de campagne. Zij mogen hun successen toelichten op vier grote bijeenkomsten die het ministerie organiseert.

Het startsein voor de campagne vindt vandaag plaats in Den Haag.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels