nieuws

Nationale Traumadag bij UMC St Radboud

Mens & Gedrag

Op het grasveld voor de hoofdingang van het UMC St Radboud in Nijmegen vindt op zondagmiddag 2 september van 13.00 tot 17.00 de eerste Nationale Traumadag plaats. Dit evenement voor het gehele gezin staat in het teken van spoedeisende zorg bij ongelukken.

Nationale Traumadag bij UMC St Radboud

Tijdens de Nationale Traumadag van het UMC St Radboud houden de traumahelikopter, brandweer en reddingshonden demonstraties voor het publiek. De brandweer demonstreert dat ze snel een slachtoffer kunnen bevrijden uit een autowrak. De traumaheli is van nabij te bewonderen en de bemanning legt graag uit wanneer de traumaheli uitvliegt en wat er aan boord is. Ook kunnen bezoekers een kijkje nemen in een ambulance en zien hoe de ambulancemotor is uitgerust. Bezoekers kunnen zelf ook in actie komen met hechten, infuus prikken, reanimeren of armpje gipsen. Kinderen met veel energie kunnen zich uitleven op een springkussen in de vorm van een brandweerauto.

Hoe is de patiëntenzorg geregeld bij grote calamiteiten? Kunnen Spoedeisende Hulpafdelingen veel patiënten tegelijk aan?  Hoe ziet een noodhospitaal met operatiekamers eruit? Hoe verloopt een knie- of heupoperatie? Op de Nationale Traumadag krijgen bezoekers antwoorden op deze vragen.

De Nationale Traumadag is georganiseerd door de Ongevalstichting samen met het UMC St Radboud.  De toegang is gratis.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels