nieuws

Breien tegen eenzaamheid en voor een wereldrecord

Mens & Gedrag

Honderden kleine lapjes van 10 bij 10 cm, aan elkaar gebreid door 150 fanatieke breisters en haaksters; met deze enorme lappendeken wil het Nationaal Ouderenfonds op 20 januari een nieuw wereldrecord vestigen.

Breien tegen eenzaamheid en voor een wereldrecord

De kleine lapjes in de zogenaamde granny square lappendeken zijn voor een deel gehaakt door vrijwilligers uit het project Samen Breien. De apotheose van al die inspanning is de Samen Breidag op 20 januari. Voor deze dag nodigt het Nationaal Ouderenfonds 150 fanatieke breisters en haaksters uit om gezellig bij elkaar te komen. Er zijn workshops, een breicafé, een breimarkt en een modeshow.

Isolement

Het doel van Samen Breien is het bestrijden en voorkomen van sociaal isolement. Door samen te breien, bouwen ouderen sociale contacten op en zijn ze even gezellig de deur uit. Terwijl de ouderen werken aan hun breiwerk, meestal onder het genot van een kopje koffie of thee, maken ze een gezellig praatje met de medebreiers. Zo ontstaan nieuwe sociale contacten. Ook jongeren die iets willen leren nemen deel aan de breiclubs. Zo kunnen ouderen hun jarenlange brei-ervaring delen met een nieuwe generatie breiers.

Lees ook Treinbreien, wat is dat nou weer?

Aanmelden

De allereerste Samen Breidag, mede georganiseerd door Wolplein, Knipmode en Gemaakt door oma, vindt plaats op 20 januari wordt om 15.00 uur in het atrium van Sanoma. Aanmelden kan via deze link. Ook is het nog steeds mogelijk een bijdrage te leveren aan de grootste granny square lappendeken. De granny squares kunnen opgestuurd worden naar het Nationaal Ouderenfonds, maar ook worden meegenomen naar het evenement.

 

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels