nieuws

OLVG profileert zich online als Onze Lieve Kinderen Gasthuis

Mens & Gedrag

Het OLVG heeft voor kinderen een aparte website gelanceerd, de OLVG-kindersite.

OLVG profileert zich online als Onze Lieve Kinderen Gasthuis

Op deze site zijn uitgebreide fotoboeken te vinden. Hiermee kunnen kinderen volgens het Amsterdamse ziekenhuis nog beter voorbereid worden op een ziekenhuisbezoek. Aan de hand van deze nieuwe fotoboeken kunnen ouders samen met hun kind stap voor stap doornemen hoe een bezoek aan de polikliniek, de dagbehandeling of de Kinderverpleegafdeling verloopt.

Kind

“Voorbereiding op een ziekenhuisbezoek is voor een kind zeer belangrijk”, aldus een woordvoerster van het OLVG. “Volgens de stichting Kind en Ziekenhuis zijn kinderen die goed zijn voorbereid, minder uit hun doen als zij weer thuis zijn. Als zij in het ziekenhuis merken dat het er in werkelijkheid zo aan toegaat als van tevoren verteld, komen ze minder voor (vervelende) verrassingen te staan.”

De vernieuwde fotoboeken op de OLVG-kindersite zijn opgedeeld in soort bezoek (poliklinisch, dagbehandeling of opname) en leeftijdscategorie. “Voor kleine kinderen kan het behandelpad namelijk net anders zijn dan bijvoorbeeld voor tieners.” De vernieuwde fotoboeken kunt u vinden via Kinderolvg.nl/voorbereiden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels