nieuws

Ouderenfonds laat vrijwilligersgolf onderzoeken

Mens & Gedrag

Hoe komt het toch dat het programma ‘Geer en Goor: Effe Geen Cent Te Makken’ zo’n enorme vrijwilligersgolf teweeg heeft gebracht?  De Erasmus Universiteit gaat proberen die vraag te beantwoorden.

Ouderenfonds laat vrijwilligersgolf onderzoeken

Door het RTL-programma van Gerard Joling en Gordon hebben zich tot nu toe zo’n 7000 nieuwe vrijwilligers zich aangemeld bij het Nationaal Ouderenfonds. Hoogleraar Lucas Meij van Rotterdam School of Management (RSM), onderdeel van de Erasmus Universiteit, gaat in samenwerking met het Ouderenfonds de vrijwilligersgolf volgen.

Meijs kijkt vooral het management van vrijwilligers. De hoogleraar vindt het voor RSM een geweldige kans om de resultaten hiervan te kunnen onderzoeken. “Uniek voor het onderzoek is dat het om echt jonge vrijwilligers in de zorg gaat van pakweg 25 jaar.”

Nieuw

Daarnaast is er volgens Meijs sprake van een nieuwe manier van werven. “Traditioneel werven organisaties vrijwilligers om voor hun éigen organisatie vrijwilligerswerk te doen. In het nieuwe rekruteren, werft een organisatie vrijwilligers om bij een ándere organisatie vrijwilligerswerk te doen.”

Succes

Met ‘Geer & Goor, effe geen cent te makken’ heeft het Ouderenfonds op een nieuwe manier en met veel succes aandacht gevraagd voor eenzaamheid onder ouderen. “Hierbij zijn we buiten álle gebaande paden gegaan”, vertelt Monique Wolfkamp van het Ouderenfonds. “Vooraf hadden wij geen enkel idee dat het zo’n succes zou worden, ook Talpa, RTL en Geer & Goor hebben dit niet verwacht. Opeens is ‘vrijwilligerswerk doen met ouderen’ leuk, we zien echt een verschuiving in de maatschappij.”

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels