nieuws

Ouderenfonds vestigt nieuw record

Mens & Gedrag

Het Nationaal Ouderenfonds ‘versloeg’ niet alleen Blue Monday (zogenaamd de meest deprimerende dag van het jaar) maar vestigde ook een nieuw Europees record met de onthulling van een lappendeken van meer dan drie meter breed en achttien meter lang.

Ouderenfonds vestigt nieuw record

Peggy Weijergang, hoofdredactrice van Knipmode en Monique Wolfkamp van het Ouderenfonds lieten dit vrolijke kunstwerk ‘los’ op het balkon van het Atrium van Sanoma in Hoofddorp. Dit gebeurde tijdens de allereerste Samen Breidag, mede georganiseerd door Wolplein, Knipmode en Gemaakt door oma. De deken bestaat uit honderden kleine lapjes van tien bij tien cm, die voor een deel zijn gehaakt door vrijwilligers uit het project Samen Breien.

Naast deze ‘historische’ gebeurtenis roept het Nationaal Ouderenfonds op om niet alleen tijdens Blue Monday, maar ook de komende donkere periode, iemand op te vrolijken die het nodig heeft. Dat kan onder meer door een Ouderenfondskaart te sturen, een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en PostNL Kaartwereld. De kaarten zijn ontworpen door basisschoolleerlingen die meededen aan ‘Jongeren portretteren ouderen’. Een deel van de opbrengst van deze kaarten gaat naar projecten van het Ouderenfonds om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels