nieuws

Patiënten zeer tevreden over ambulancezorg

Mens & Gedrag

Vriendelijk, deskundig en professioneel; zo zien de meeste Nederlanders de ambulancebroeders. Dat zegt het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL), dat onderzoek deed naar ambulancezorg.

Patiënten zeer tevreden over ambulancezorg

Volgens het NIVEL zijn patiënten overal in het land uiterst positief over de spoedeisende ambulancezorg en -hulpverleners. Dat is belangrijk, zegt het NIVEL. ‘Ambulancezorg moet altijd en overal even goed zijn. In spoedeisende situaties valt er voor patiënten niets te kiezen en moeten ze erop kunnen vertrouwen dat ze zo goed mogelijk worden geholpen’, schrijft het instituut op de website.

Ambulancepersoneel heeft de laatste tijd steeds vaker te maken met agressie. Patiënten zelf hebben daar volgens het NIVEL echter weinig last van; het heeft geen invloed op de kwaliteit van de geleverde zorg, aldus de onderzoekers.

Lees ook Stichting brengt hulpverleners en slachtoffers samen

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels