nieuws

Postbodes schieten eenzame ouderen te hulp

Mens & Gedrag

Postbodes in het Belgische Oostende gaan eenzame ouderen opsporen. De bedoeling is dat postbodes bij 80-plussers aanbellen om te kijken of ze hulp nodig hebben.

Postbodes schieten eenzame ouderen te hulp

Het gaat om een proefproject in de kuststad, waarbij de Belgische postdienst Bpost samenwerkt met Sociaal Huis Oostende, het centrum voor maatschappelijk welzijn. Sociaal Huis heeft een partner nodig omdat het de mankracht niet heeft om alle 6000 80-plussers in Oostende te bezoeken.

Bezoek

De postbodes worden opgeleid om huisbezoeken te doen, die zo’n vijf à tien minuten duren. Ouderen die hulp nodig hebben, krijgen daarna een bezoek van een maatschappelijk werker. Volgens Bpost hebben ook andere Belgische gemeenten interesse in het project.

Actie

Eenzaamheid onder ouderen is in Nederland al een tijdje reden voor velen om actie te ondernemen. EEt met je Hart, Geer & Goor en fanatieke breisters en haaksters; allemaal zetten ze zich in om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels