nieuws

Steeds meer mishandelde ouderen Utrecht

Mens & Gedrag

Het aantal Utrechtse ouderen dat wordt mishandeld, is het afgelopen jaar opnieuw verdubbeld. Dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt Huiselijk Geweld Stad en Regio Utrecht, waar RTV Utrecht de hand op wist te leggen.

Steeds meer mishandelde ouderen Utrecht

Het steunpunt kreeg het afgelopen jaar 91 meldingen binnen, tegen 43 in het jaar ervoor. In de jaren daarvoor was dat aantal ook al flink gestegen. De explosieve stijging komt onder meer door de bezuinigingen op ouderenzorg, denken het Steunpunt en het Nationaal Ouderen Fonds. Ook melden senioren mishandeling vaker omdat ze er beter over durven te praten.

Lees ook Zeven miljoen extra voor aanpak ouderenmishandeling

Het Nationaal Ouderen Fonds raadt alle mishandelde senioren aan melding te maken van geweld. “Het is niet normaal dat er niet voor je gekookt wordt of dat er gezegd wordt: u zeurt te veel”, aldus Monique Wolfkamp van het fonds.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels