nieuws

Geer en Goor gaan maar door

Mens & Gedrag

Ze hebben al heel veel mensen in Nederland gemotiveerd om zich als vrijwilliger voor ouderen in te zetten. Deze week maakte het Nationaal Ouderenfonds een nieuwe tussenstand bekend. 

Geer en Goor gaan maar door

Ruim 2400 aanmeldingen van vrijwilligers voor het Nationaal Ouderenfonds en een bedrag van tot nu toe ongeveer 75.000 euro. Dat is de (tussentijdse) ‘opbrengst’ van de tv-serie ‘Geer en Goor: Waarheen, Waarvoor?’.

Donderdagavond werd de compilatie van de afleveringen van dit seizoen uitgezonden. Betrokken mensen konden sms’en en zo een donatie van 2,50 doen aan het fonds. Er was tijdens eerdere uitzendingen al voor 40.000 euro gedoneerd. Donderdagavond kwamen er op één avond nog eens 15.000 sms’jes binnen, die allemaal goed zijn voor 2,50 euro per stuk.

Lees ook: Ouderenfonds laat vrijwilligersgolf onderzoeken

Wensen

In het RTL-programma vervulden Gerard Joling en Gordon, op de hen bekende humoristische manier, wensen van ouderen. Het programma vraagt aandacht voor eenzaamheid onder ouderen en manieren om die tegen te gaan. Vorig jaar was een soortgelijke serie met Geer en Goor, Effe geen cent te makken, ook al een succes voor het Ouderenfonds. Toen meldden zich meer dan 7000 nieuwe, vaak jonge vrijwilligers aan.

Zondag wordt de compilatie-uitzending herhaald. De zegsvrouw verwacht dat er dan opnieuw veel donaties en aanmeldingen zullen komen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels