nieuws

Ouderen zien dromen werkelijkheid worden

Mens & Gedrag

Een cd met pianospel van haar 83-jarige man, voor als hij er straks niet meer is. Nog eens als 89-jarige tango dansen met een professioneel danser. Schaken tegen een schaakgrootmeester John van der Wiel. Vandaag vervult het Nationaal Ouderenfonds tijdens Nationale Ouderendag duizenden wensen.

Ouderen zien dromen werkelijkheid worden

In het diepste geheim heeft de 83-jarige Gruijters uit Best een cd opgenomen met zijn pianospel. Omdat zijn vrouw er altijd zo van kan genieten en er een dag komt dat hij er niet meer is. Vandaag overhandigt hij deze cd aan zijn vrouw, die nog helemaal nergens van weet. “Ik krijg er nu al kippenvel van”, vertelt een enthousiaste Marieke Barendrecht, landelijk projectleidster.

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief van Gastvrije Zorg!

Ook de 86-jarige Toutenburg diende een wens in. Vroeger danste ze veel met haar inmiddels overleden man en zo graag wil ze nog een keer de tango of de slowfox dansen met iemand die écht goed kan dansen. Tijdens het grote theaterfestival dat speciaal voor de Nationale Ouderendag in de Princenhof in Best wordt georganiseerd zal mevrouw Toutenburg met haar danspartner weer de dansvloer betreden, aangemoedigd door publiek.

Lees ook: Ouderen knappen op van gratis tramritje

Betekenisvol

“Er zitten zoveel aandoenlijke wensen tussen. Maar ook mooi om te zien hoeveel mensen in actie komen, een dagje iets héél betekenisvol voor ouderen doen”, aldus Jan Romme, directeur van het Nationaal Ouderenfonds. “Nu vervullen we wensen in twintig gemeenten, uiteindelijk gaan we dat in heel Nederland doen.”

Dierenpark

In Uden gaan peuters van een kinderdagverblijf de wens van twee ouderen vervullen. Ze willen graag naar dierenpark Zie Zo bij vliegbasis Volkel. Daarnaast brengen schoolkinderen uit Maarssen cupcakes naar ouderen en gaan ze met hen spelletjes doen. Ook verzorgen kinderen allerlei optredens voor ouderen.

Meer informatie is te vinden op Nationaleouderendag.nl.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels