nieuws

‘Positieve kijk op de thuiszorg is nodig’

Mens & Gedrag

Wie is er ontzettend blij met de thuiszorg? De Nationale Hulpgids heeft de genomineerden voor de Hulp van het Jaar-verkiezing 2014 bekendgemaakt. Vanaf nu kan er gestemd worden op alle geliefde oppassers, schoonmakers, verzorgers en huishoudelijke hulpen.

‘Positieve kijk op de thuiszorg is nodig’

De Hulp van het Jaar verkiezing 2014 heeft al meer dan 100 nominaties binnengekregen. Deze mijlpaal is afgelopen maandag bereikt. “Stuk voor stuk nominaties met mooie, dankbare verhalen van hulpvragers, familie en collega’s van de hulpen”, aldus initiatiefnemer Tom Verhagen van de Nationale Hulpgids.

Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief van Gastvrije Zorg!

Liefdevol

“Ze heeft onze moeder verzorgd met alle liefde en hulp die ze maar kon geven. Omdat ze dit zo professioneel en liefdevol deed, willen we haar graag nomineren als beste hulp van het jaar 2014”. Dit is één van de vele nominaties die dankbare hulpvragers hebben opgestuurd.

Uit de nominaties blijkt vaak ook dat de hulp allang niet meer zomaar een hulp is: “Het is voor mij geen hulp, het is een maatje. Ik ben erg blij met haar en zou haar niet meer kunnen missen!”. Deze waardering is precies waar de Nationale Hulpgids het voor doet: om de hulpen die echt bijzonder zijn in het zonnetje te zetten.

Bezuinigingen thuiszorg

De Nationale Hulpgids zegt over het waarom van de verkiezing: “In deze tijden van enorme bezuinigingen is er een positieve kijk op de thuiszorg nodig. Daarom staan we stil bij alle geweldige mensen die anderen écht willen helpen. Denk aan hulpen die met plezier en toewijding hun werk in de (kinder)opvang, thuiszorg, schoonmaak, begeleiding of verzorging doen en net dat beetje extra geven.”

Alle provincies worden vertegenwoordigd door de 77 genomineerden. Nu is het publiek aan zet. Tot en met 16 november kan er gestemd worden op Hulpvanhetjaar.nl.

 

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels