nieuws

‘Rijke ouderen onder druk gezet door goede doelen’

Mens & Gedrag

Ook ouderen willen hun steentje bijdragen aan de maatschappij, als dat kan. Een voorbeeld is rijke ouderen die geld aan goede doelen schenken. Dat gebeurt niet altijd op een juiste manier, vinden sommigen.

‘Rijke ouderen onder druk gezet door goede doelen’

Goede doelen halen steeds vaker een flinke smak geld op door erfenissen te innen. Notarissen zien dat goede doelen een betere band opbouwen met vermogende ouderen om hun fondsen veilig te stellen en vragen zich af of daarbij geen ethische grenzen worden overschreven, meldt het AD.

Weduwe

De notarissen geven als voorbeeld de 26 miljoen euro van Arend Broekhuis die naar het Leger des Heils en De Zonnebloem ging, terwijl zijn 89-jarige weduwe achterbleef met alleen het huis en een kleine toelage. Zij kan dat niet verkroppen en stapt daarom naar de rechter.

Eenzame ouderen

Notaris Aniel Autar zegt verschillende eenzame ouderen te hebben gesproken die onder druk worden gezet. “Als je alleen bezoek krijgt van mensen van het goede doel, dan wordt ‘nee’ zeggen lastig. Sommige organisaties spelen daarop in.”

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels