nieuws

Hulp van het jaar bekendgemaakt

Mens & Gedrag

Ze neemt echt de tijd voor cliënten, is empathisch en toegewijd. Zo’n zorgverlener verdient een prijs, toch?

Hulp van het jaar bekendgemaakt

Het stemmende publiek voor de Hulp van het Jaar 2014 vond van wel, en kozen daarom massaal voor zelfstandig hulpverlener Jacqueline Rombouts uit Etten-Leur. Zij verleent palliatieve zorg, en staat mensen dus bij in de laatste fase van hun leven.

Zware tijd

Jacquelines naasten noemen haar empathisch en toegewijd: een hulp die ècht de tijd neemt voor haar cliënten. Wanneer Jacqueline aan het werk is, draait alles om de cliënt en vergeet ze even alles om haar heen. Zij heeft namelijk een dochtertje met een stofwisselingsziekte, die recent een nieuwe lever heeft gekregen. “Het was een hele zware tijd en Fleur is zo ziek geweest, maar gelukkig heeft zij haar donorlever geaccepteerd en gaat het weer een stukje beter.”

Voorsprong

Het publiek heeft haar verhaal massaal omarmd, want Jacqueline won de verkiezing met een grote voorsprong. Jacqueline ontving haar prijs, een droomovernachting op een locatie naar keuze, in het bijzijn van wethouder Jean-Pierre Schouw (gemeente Etten-Leur), familie, vrienden, collega’s en de pers. Zo waren bijvoorbeeld Hart van Nederland en Omroep Brabant aanwezig.

Er is meer dan vierduizend keer gestemd op de 77 deelnemers van de Hulp van het Jaar-verkiezing, dat wordt georganiseerd door de Nationale Hulpgids. Veel verhalen van en over de genomineerden zijn terug te lezen op Hulpvanhetjaar.nl.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels