nieuws

Mijn moment

Mens & Gedrag

Iedereen kan zich wel een moment of beeld voor de geest halen van pure gastvrijheid. Gastvrije Zorg is altijd op zoek naar deze verhalen. Dianne Hendriks, manager zorg in het Deventer Ziekenhuis, deelde haar moment met ons.

Mijn moment

Mijn verstandelijk gehandicapte zoon moest geopereerd worden aan zijn oor. Omdat dit heel spannend voor hem was, mocht ik mee met hem naar de operatiekamer. Dat was bijzonder ​omdat hij geen kinderleeftijd meer had.
Wat mij het meest bij is gebleven, is de manier waarop de KNO-arts en het personeel van de OK hem benaderden. Zo rustig, vriendelijk en op een zo volwassen mogelijke manier. Hierdoor verdween de angst bij hem voor een groot deel. Ik zag hem helemaal ontspannen en durfde dus met een gerust hart weg te gaan toen hij eenmaal onder narcose was gebracht.
Al voordat hij op de uitslaapkamer was, werd ik gebeld dat ik daar op hem kon wachten. Dus toen hij bijkwam uit de narcose was ik al bij hem. De 24 uur na de operatie was het ook mogelijk om continue bij hem te zijn. Hierdoor was de van tevoren verwachte traumatische gebeurtenis veranderd in een intiem uitje.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels