nieuws

Sinterklaas vergeet eenzame ouderen niet

Mens & Gedrag

Het sinterklaasfeest is voor kinderen? Nee hoor; de goedheiligman weet dat ook anderen ‘m graag over de vloer hebben.

Sinterklaas vergeet eenzame ouderen niet

Het Nationaal Ouderenfonds organiseert samen met ‘Sinterklaas in Gelderland’ voor de tweede keer een sinterklaastour langs honderden ouderen. Sinterklaas toert op 24 november door Limburg en op 1 december door Gelderland.

Eenzaamheid

“We weten van het Ouderenfonds dat er heel veel eenzaamheid is onder ouderen. Daarom willen we ouderen graag een leuk moment bezorgen door geheel kosteloos hen te bezoeken. Met het Ouderenfondsbusje en een vrijwillige chauffeur rijden Sinterklaas en zeven pieten, waaronder Opa Piet, langs veertien verschillende locaties. En dat in twee dagen!”, aldus Sinterklaas. Sint en de pieten gaan mee gymmen, sjoelen, doen mee aan een modeshow of lunchen gezellig mee.

Mooie dag

Vorig jaar vond de eerste sinterklaastour van het Nationaal Ouderenfonds en Sinterklaas in Gelderland plaats. Hierbij werden verschillende Gelderse zorgcentra bezocht om een groot aantal eenzame ouderen een mooie dag te bezorgen.
Via Sinterklaas in Gelderland worden jaarlijks vele bezoeken afgelegd aan scholen en bedrijven, maar ook bij mensen thuis en tijdens intochten. De organisatie bestaat uit sinterklaasliefhebbers en entertainers, die jong en oud een geweldig sinterklaasfeest willen bieden. Dit jaar gaat de tour dus ook naar Limburg.

Geschenken

Voor deze actie sponsort Tezet 450 sinterklaastasjes die Sinterklaas aan de ouderen van de woonzorgcentra zal uitdelen. Tezet is al vele jaren actief met seizoens- en relatiegeschenken. Het bedrijf biedt ook pakketten aan rondom thema’s als Pasen, Kerstmis en de zomer.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels