nieuws

Wie mag zich het hele jaar Mooi Mens 2014 noemen?

Mens & Gedrag

Uit de 338 aanmeldingen koos de vakjury van de achtste Mooi Mens-verkiezing tien genomineerden. Afgelopen weekend maakte Anita Witzier op de Inspiratiedag voor de Zorg van Stichting IZZ bekend wie de winnaar is geworden.

Wie mag zich het hele jaar Mooi Mens 2014 noemen?

Op de foto: v.l.n.r. Anita Witzier, publieksprijswinnares Joyce van Vliet, Mooi Mens 2014 Lisa Tarmidi, juryvoorzitter Monique Kempff (foto: Paul Ridderhof) 

De Utrechtse Lisa Tarmidi – begeleider bij zorgorganisatie Altrecht Talent – won de juryprijs van de Mooi Mens-verkiezing vanwege haar initiatief LifestyleStore TNL, waar jonge mensen met een kwetsbare achtergrond een leerwerkervaringstraject kunnen volgen. Joyce van Vliet won met het initiatief Stichting Empower uit Zwolle de publieksprijs door de meeste online stemmen en likes op Facebook te verzamelen. Haar werk met kinderen en jongeren met een autismespectrumstoornis maakte haar tot favoriet bij het publiek.

Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief van Gastvrije Zorg!

Sommige mensen met een psychiatrische, kwetsbare achtergrond dreigen tussen wal en schip te vallen als ze geen zorg meer krijgen. Met de LifestyleStore TNL runt Lisa Tarmidi, zelf werkzaam als psycholoog in de geestelijke gezondheidszorg, een kapsalon waar mensen leer-werkervaringstrajecten volgen. Hier helpt zij haar cliënten om weer te kunnen meedraaien in de maatschappij. Hiermee biedt zij een nieuwe vorm van hulp bij re-integratie inclusief de zorg die de cliënten ook na behandeling nog nodig hebben.

Indruk

De vakjury heeft unaniem gekozen voor Lisa Tarmidi als winnaar van de Mooi Mens Verkiezing 2014. Met haar initiatief heeft zij diepe indruk gemaakt op de vakjury. “Dit initiatief is een prachtig verlengstuk van de basiszorg zoals we die kennen. Wij vinden Lisa Tarmidi dan ook een terechte winnaar van de Mooi Mens Verkiezing 2014. Ze is een inspiratiebron voor anderen”, aldus juryvoorzitter Monique Kempff. Met het winnen van de vakjuryprijs draagt Lisa de officiële titel Mooi Mens 2014.

Gepest

Winnaar van de publieksprijs Joyce van Vliet helpt kinderen met autismespectrumstoornis. Als kind werd Joyce vaak gepest. Hierdoor weet ze als geen ander hoe belangrijk het is om minder weerbare kinderen en jongeren met een laag zelfbeeld de helpende hand toe te steken.
Dat is precies wat zij doet als coördinator en (weerbaarheids)trainer bij Stichting Empower. Hier vergroot zij de kwaliteit van leven én het perspectief van kinderen en jongvolwassenen met ADHD, ADD of met een autismespectrumstoornis. Door sporten, bewegen en een gezonde levensstijl vergroten zij hun vaardigheden, overwinnen zij angsten en krijgen zij weer vertrouwen in zichzelf. Het resultaat? Een positiever zelfbeeld, de eerste en belangrijkste stap naar zelfredzaamheid.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels