nieuws

Het gastvrijheidsmoment van…

Mens & Gedrag

Iedereen kan zich wel een moment of beeld voor de geest halen van pure gastvrijheid. Wat is jouw moment? Dit keer: Martine van Os, presentatrice bij Omroep Max.

Het gastvrijheidsmoment van…

“Twee jaar terug kreeg ik last van mijn kaakspieren. De huisarts kon het niet plaatsen en verwees me door naar de kaakchirurg, die het ook een eigenaardig verschijnsel vond. Hij vroeg me terug te komen zodat zijn oudere, door de wol geverfde collega ernaar kon kijken. Fijn dat ze me niet met een kluitje in het riet stuurden en dat zowel de huisarts als de kaakchirurg durfden toe te geven het niet te weten.
Ik kon snel voor een nieuwe afspraak terecht en daar was de jongere kaakchirurg weer aanwezig om samen met mij aan zijn ervaren collega mijn klacht uit te leggen. Dat was prettig, want in de zorg ga je vaak van hand tot hand en zie je iedere keer een nieuw gezicht. Ze zagen mijn ongerustheid en namen alle tijd.
Hun conclusie was dat ik langs de fysiotherapeut moest, en in een ultiem gebaar van gastvrijheid brachten ze me met z’n tweeën naar de juiste afdeling. Dat gaf me een heel veilig gevoel. Met mijn kaak is het uiteindelijk goedgekomen.”

Fotografie: Mike Roelofs

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels