nieuws

Prijs voor project tegen eenzaamheid

Mens & Gedrag

We hebben al vaker geschreven over Babs van Geel, initiator en voorzitter van Stichting Eet met je hart, en hoe zij zich inzet voor eenzame ouderen. Voor al haar inspanningen heeft ze nu een prijs gewonnen.

Prijs voor project tegen eenzaamheid

Tijdens een feestelijke avond in Rotterdam werden onlangs de ‘Meer dan handen Vrijwilligersprijzen 2014′ uitgereikt. Van Geel was genomineerd voor de Vriendenloterij Passieprijs en heeft gewonnen in de categorie Landelijke Projecten.

Dit jaar werd de prijs voor het eerst uitgereikt aan ‘een persoon die van onschatbare waarde is voor het project of het idee’. Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Ronald Plasterk, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties reikten de in totaal acht prijzen uit aan de winnaars.

Eenzaamheid

Van Geel maakte als fotograaf een aangrijpende fotodocumentaire over de eenzaamheid van ouderdom, werd hierdoor geraakt en richtte Stichting Eet met je hart op. Dit project vraagt gasten van restaurants een donatie van 1 euro per tafel. Deze donaties komen 100 procent ten goede aan waardevolle ontmoetingen voor eenzame ouderen in de betreffende gemeente. Op persoonlijke uitnodiging worden ouderen opgehaald voor een diner, brunch, theatervoorstelling of dichtmiddag.

“Ik ben geconfronteerd geraakt, heb iets bedacht en ben het gaan doen”, vertelt Van Geel. “Maar het zijn de vrijwilligers van Eet met je hart die het verschil maken!”

Hartverwarmend

De jury noemt Van Geel een hartverwarmend voorbeeld uit de participatiesamenleving. “Over een onderwerp dat haar raakte heeft ze zelf, hands-on, mensen en samenwerkingspartners gemobiliseerd. Gewonnen voor haar idee. Het concept van Eet met je hart is op lucratieve wijze in elkaar gestoken, waardoor het regelmatig in de publiciteit komt. Babs kan mensen passioneren en is erg actief. Tijd voor haar om eens in het zonnetje te staan en de VriendenLoterij Passieprijs in ontvangst te nemen.”

Naast de eer bestaat de prijs uit een sculptuur en een geldbedrag van 500 euro.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels