nieuws

Sterren voor ziekenhuispatiënten

Mens & Gedrag

De feestdagen doorbrengen met familie of vrienden, dat is toch wat de meeste mensen graag willen? Niemand wil dan in het ziekenhuis liggen. Als je wel bent opgenomen, dan is het leuk als iemand iets extra’s voor je doet.

Sterren voor ziekenhuispatiënten

Lodewijk Hoekstra, bekend van Eigen Huis en Tuin, verraste deze week bezoekers in het Rotterdamse Erasmus MC met een feestelijke kerstster om cadeau te doen aan hun geliefden. Op deze manier wilden het Erasmus MC, Lodewijk Hoekstra en initiatiefnemer Stars for Europe de patiënten en hun bezoekers een hart onder de riem steken, gezien het feit dat zij de dagen voor en wellicht de feestdagen zelf in het ziekenhuis doorbrengen.

Sympathiek

“Het is een ontzettend sympathiek initiatief en wij van het Erasmus MC zijn blij dat onze patiënten en bezoekers op deze manier fijne feestdagen krijgen toegewenst”, zegt Joyce de Bruijn, woordvoerder van het Erasmus MC. “Natuurlijk blijft de zorg voor de mensen onze eerste prioriteit, maar het is fijn dat Lodewijk en Stars for Europe nu iets extra’s doen en onze patiënten op deze manier verrassen.”

Stralen

De initiatiefnemers raakten geïnspireerd door de Dag van de Kerstster, een traditie in Amerika. Op deze dag doen mensen anderen die het minder hebben een kerstster cadeau om hen extra te laten stralen en een warm hart toe te dragen.

Kerstgevoel

“Niemand wil de feestmaand in het ziekenhuis doorbrengen, maar deze mensen hebben geen keuze”, weet ook Hoekstra. “Om op deze manier dan iets voor hen en hun bezoekers te kunnen doen, dat is voor mij het echte kerstgevoel. Ik hoop dat veel patiënten en bezoekers van het Erasmus ziekenhuis op deze manier toch een beetje de kerststemming voelen.”

 

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels