nieuws

De nieuwe Gastvrije Zorg is uit!

Mens & Gedrag

De februari-editie van Gastvrije Zorg, de eerste van 2014, is vandaag verschenen. We beginnen gelijk met een primeur en een nieuw gezicht.

De nieuwe Gastvrije Zorg is uit!

De primeur, hoewel het in Zeeland al wat langer bekend is, gaat over Vorstelijk Tafelen in Nederland, een landelijke manifestatie die in mei in juni plaats zal vinden. Onder andere zorgkeukens kunnen hieraan deelnemen en hun gasten gerechten serveren die typerend zijn voor de vaderlandse kookgeschiedenis. Zorgcentrum Cleijenborch mocht de pilot uitvoeren en deed dat geheel in stijl. In Gastvrije Zorg een uitgebreid verslag en alle informatie over dit culinaire feest.

Het nieuwe gezicht is Niek van den Adel, de kersverse columnist van Gastvrije Zorg. Van Adel komt ook aan het woord in de rubriek ‘Gastvrijheid volgens’, zodat onze lezers hem gelijk goed leren kennen. Hij neemt in ieder geval geen blad voor de mond.

Babs van Geel uit dat je als baas van een zorginstelling je netwerk goed moet gebruiken om allerlei zaken voor elkaar te krijgen en laat Niels Majoor, teamleider keuken van zorgcentrum De Bolder in Huizen, zien hoe je met simpele ingrediënten een verrassende hartige taart kunt maken.

Verder nemen we een kijkje in het Deventer Ziekenhuis, om erachter te komen hoe ze het toch voor elkaar hebben gekregen om zowel in 2011 als in 2013 te worden uitgeroepen tot meest gastvrije ziekenhuis tijdens Gastvrijheidszorg met Sterren.

De nieuwe Gastvrije Zorg ligt vandaag op de mat. Klik op de cover om deze editie alvast door te kijken.

Gastvrije Zorg

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels