nieuws

75 duizend euro voor vernieuwend zorgidee

Mens & Gedrag

De inschrijving voor de Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2014 is geopend. De prijs gaat naar een vernieuwend idee voor mantelzorg en vrijwilligerszorg. De winnaar krijgt 75 duizend euro om zijn of haar idee uit te voeren.

75 duizend euro voor vernieuwend zorgidee

De bedoeling is dat de ingezonden ideeën mensen (beter) in staat stellen om zorg te dragen voor elkaar. Voorbeelden zijn nieuwe manieren om mantelzorgers te ontlasten, oplossingen die de combinatie van werk en zorg beter mogelijk maken en manieren om in de buurt meer helpende handen te vinden en in te zetten. Elk idee is welkom, zolang het maar vernieuwend is.

Helpen

De bedenker van de winnende inzending ontvangt 75 duizend euro om het idee uit te voeren. De initiatiefnemers van de Nationale zorgvernieuwingsprijs, ZonMw en VSBfonds, willen zich ook inzetten om andere kanshebbers verder te helpen. Zo krijgen zij tips om hun idee verder uit te werken. Bovendien worden ze op het spoor gebracht van mogelijke financiers.

Iedereen kan ideeën insturen, zoals patiënten, mantelzorgers, zorgverleners en zorgvernieuwers. Zolang er maar een organisatie is die het idee (mee) uitvoert. Insturen kan tot 22 april 2014 via Nationalezorgvernieuwingsprijs.nl.

Plank

Elke twee jaar organiseren ZonMw en VSBfonds de Nationale Zorgvernieuwingsprijs. De prijs is bedoeld om goede ideeën voor betere zorg en welzijn een kans te bieden. Veel van die ideeën blijven op de plank liggen. Er is bijvoorbeeld geen tijd en geld om ze uit te werken. En vaak is niet duidelijk hoe je van een idee naar een haalbaar plan komt. De Nationale Zorgvernieuwingsprijs wil daar wat aan doen.

Lees ook: ‘Wie wint de Zorgmarketing Prijs?’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels