nieuws

Bewoners verzorgingshuis willen sjaal van 3 kilometer breien

Mens & Gedrag

De bewoners van verzorgingstehuis Uiterjoon in Scheveningen hebben grootse plannen: ze breien met z’n allen een sjaal die wel 3 kilometer lang moet worden, meldt Omroep West.

Bewoners verzorgingshuis willen sjaal van 3 kilometer breien

Het wordt een Friese sjaal, want de bewoners hebben tijdens hun wekelijkse ‘creamiddag’ het thema Elfstedentocht gekozen. “Van het een kwam het ander”, vertelt begeleidster Marjanne Quispel. “We hoorden over het huidige record van de langste Friese sjaal, dat staat op 2869 meter en 15 centimeter, dus wij gaan nu voor de 3 kilometer.”

De sjaal moest eigenlijk op 21 maart klaar zijn, maar die datum gaan ze niet halen. De bewoners willen nog minimaal vier maanden doorploeteren. Als hij af is, wordt de sjaal waarschijnlijk verknipt zodat er omslagdoeken voor baby’s van gemaakt kunnen worden.

Lees ook: ‘Breien tegen eenzaamheid en voor een wereldrecord

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels