nieuws

Pannenkoeken moeten rondvaartboot voor ouderen redden

Mens & Gedrag

Cordaan en stichting DoSocial willen met crowdfunding een Amsterdamse rondvaartboot voor ouderen van de ondergang redden. Het doel: 85 duizend euro ophalen. Eén van de middelen: pannenkoeken.

Pannenkoeken moeten rondvaartboot voor ouderen redden

De rondvaartboot Ilje, die met ouderen en minder validen door de grachten van Amsterdam vaart, kampt met een versleten motor. De boot moet een grote restauratie ondergaan zodat het weer veilig, milieuvriendelijk en rolstoeltoegankelijk is. De Ilje is uit de vaart gehaald en voor de restauratie zijn investeerders nodig. Cordaan en stichting DoSocial willen ‘dit prachtige uitje graag aan hen teruggeven’. Daarom heeft DoSocial een crowdfundingproject gelanceerd.

365

In de maand maart worden pannenkoeken gebakken bij bedrijven in Amsterdam en omstreken. Cliënten van de dagbesteding verstandelijk gehandicaptenzorg verkopen de pannenkoeken voor € 3,65 per stukt. Dit bedrag refereert aan de 365 dagen waarop de boot straks weer moet gaan varen. Vrijdag 28 maart is de Nationale Pannenkoekendag. Op deze dag bakken vrijwilligers pannenkoeken op de locaties van Cordaan. Cliënten nodigen familie en vrienden uit om een pannenkoek te komen eten. Ook de buurt is bij deze actie betrokken.

Initiatieven

Crowdfunding is een alternatieve wijze om een project als dit te financieren. Het komt tot stand door direct contact met ondernemers en particulieren, zonder tussenkomst van een bank of AWBZ gelden. DoSocial en 1%Club hebben de handen ineengeslagen om crowdfunding voor sociale initiatieven in de zorg mogelijk te maken. Mensen die willen helpen om de boot weer te laten varen kunnen een bijdrage leveren in de vorm van geld of een (eigen) activiteit via www.dosocial.nl. Op de Facebookpagina ‘ilje moet varen’ kan iedereen de ontwikkelingen van de restauratie volgen.

DoSocial is een netwerk van bedrijven dat zich volledig inzet om sociale initiatieven in en rondom de zorg mogelijk te maken. Met inzet van sociale uren, middelen en het netwerk van bedrijven realiseert DoSocial het beste jaar ooit voor veel hulpbehoevenden.

Lees ook: ‘Sociaal netwerk wil ouderen ‘de beste tijd ooit’ geven’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels