nieuws

Patiënten Groningen en Deventer krijgen gratis media aangeboden

Mens & Gedrag

Patiënten in het Groningse Martini Ziekenhuis en het Deventer Ziekenhuis kunnen vanaf nu gratis luisteren naar gesproken boeken, kranten en tijdschriften. Deze dienst wordt aangeboden via de Stichting Aangepast Lezen.

Patiënten Groningen en Deventer krijgen gratis media aangeboden

De voorziening wordt na een eerste proef in het Vlieland Ziekenhuis nu uitgerold in Deventer en Groningen. De ziekenhuizen willen met deze service het verblijf van patiënten in hun instelling verder veraangenamen.

Bibliotheek

Ook voegen de ziekenhuizen de muziek van Muziekweb toe aan het aanbod en kunnen de patiënten gebruikmaken van de diensten van de regionale bibliotheek. Deze media worden via de multimediaschermen aan bed op de verpleegafdeling aangeboden. Via dit scherm kunnen patiënten tegen betaling tv-kijken en bellen. Internetten is gratis.

Uitbreiden

Deze pilot duurt drie maanden en is een samenwerking van de ziekenhuizen met Bibliotheek Deventer, Bibliotheek Groningen, Stichting Aangepast Lezen en Muziekweb. Stichting Aangepast Lezen en Muziekweb kijken naar mogelijkheden om de samenwerking in de toekomst verder uit te breiden met andere ziekenhuizen en bibliotheken.

Lees ook: ‘Kan het Deventer Ziekenhuis gastvrijer?’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels