nieuws

‘Verpleegkundigen, kom voor jezelf op!’

Mens & Gedrag

Wanneer verpleegkundigen in de psychiatrie zichzelf onder de arts plaatsen, hebben patiënten daar last van. Dat zegt auteur Myrthe van der Meer in de komende editie van Gastvrije Zorg.

‘Verpleegkundigen, kom voor jezelf op!’

“Wanneer de verpleging zichzelf onder de arts plaatst, merk je dat gewoon als patiënt”, zegt Van der Meer. “Dan kunnen verplegers artsen bijvoorbeeld niet eens aanspreken op zoiets simpels als het niet nakomen van afspraken. Psychiaters die op een normale manier met verpleegkundigen omgaan, functioneren een stuk beter voor de patiënt. Dus verpleegkundigen, kom voor jezelf op! Hoe lastig dat ook is. Want het betekent een enorme cultuuromslag, zeker bij de instellingen die heel erg hiërarchisch zijn. Dat los je niet even snel op.”

Van der Meer spreekt uit ervaring: ze is zelf een tijd opgenomen geweest op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Ze schreef er een boek over, getiteld PAAZ.

In de nieuwe Gastvrije Zorg, die 28 maart verschijnt, vertelt Van der Meer wat zij zou doen als baas van een ziekenhuis.

Lees hier de column die Myrthe van der Meer eerder voor Gastvrije Zorg schreef.  

Nog niet bekend met hét vakblad over gastvrijheid in de zorg? Bekijk hier een aantal van onze uitgaves.

 

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels