nieuws

Apotheker knoeit met uitleg

Mens & Gedrag

Apothekers blijven laks als het gaat om het geven van mondelinge informatie bij de uitgifte van nieuwe medicijnen. Zo’n gesprek is verplicht, maar meer dan de helft van de mensen die in 2013 en de eerste maanden van 2014 een nieuw medicijn kreeg, werd niet of onvolledig geïnformeerd over de werking, bijwerkingen en het medicatieoverzicht.

Apotheker knoeit met uitleg

Dat schrijft De Telegraaf op basis van een eerste analyse van de resultaten van meldactie Eerste Uitgifte. Apothekers zijn al heel lang verplicht om uitleg te geven, maar zorgverzekeraars hoorden steeds vaker dat dit niet was gebeurd terwijl apothekers het wel declareerden.

Apothekerskoepel KNMP herkent zich niet in de resultaten. Veel mensen denken onterecht dat zo’n gesprek in een apart kamertje wordt gevoerd, terwijl veel informatie aan de balie wordt verstrekt, aldus een woordvoerder.

Lees ook: ‘Patiënten krijgen geen informatie over kwaliteit van ziekenhuizen’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels