nieuws

Berlusconi gaat in verzorgingshuis werken

Mens & Gedrag

Medewerkers en bewoners van een Italiaans verzorgingshuis zullen raar opkijken als hij voor eerst door de deur komt. Niemand minder dan Silvio Berlusconi gaat binnenkort namelijk als zorgmedewerker aan de slag. 

Berlusconi gaat in verzorgingshuis werken

Een nieuwe baan? Nee, het gaat om een taakstraf. De Italiaanse oud-premier moet zich van de rechtbank in Milaan voor een periode van een jaar één dag in de week melden bij een verzorgingshuis. De 77-jarige Berlusconi gaat werken in een katholiek verzorgingshuis in Cesano Boscone, in de buurt van Milaan.

Gehandicapten

Berlusconi werd vorig jaar definitief tot vier jaar cel veroordeeld wegens belastingfraude. Het is in Italië ongebruikelijk dat mensen boven zeventig jaar achter de tralies worden gezet. Het Openbaar Ministerie steunde vorige week Berlusconi’s verzoek om een taakstraf. Hij had aangegeven dat hij voor gehandicapten wilde werken. Hij denkt mensen met een handicap goed te kunnen motiveren.

Journalisten

De Italiaanse justitie heeft de afgelopen dagen onderzocht of een taakstraf goed zou zijn voor de gehandicapten, omdat de oud-premier wordt bewaakt en waarschijnlijk veel journalisten willen zien hoe Berlusconi de gehandicapten bijstaat.

Berlusconi is de eerste Italiaanse (oud-)premier die een taakstraf opgelegd heeft gekregen.

Lees ook: ‘Bewoners zorgcentrum krijgen rapper als verpleger’

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels