nieuws

‘Ik ga even staken, ben over een minuutje terug!’

Mens & Gedrag

Staken zonder dat patiënten en bewoners er veel last van ondervinden. Het kan, denken zorgmedewerkers vandaag, met een staking van één minuut. 

‘Ik ga even staken, ben over een minuutje terug!’

Zorgmedewerkers voeren op driehonderd plekken in Nederland actie voor een goede zorg. Omdat de zorg altijd doorgaat, organiseren ze een symbolische staking van één minuut. Op andere plaatsen vindt een langere werkonderbreking plaats waarbij zorgverleners iets leuks organiseren voor de cliënten. Dat meldt vakbond Abvakabo FNV.

Druk

Door hoge werkdruk, onzekere banen en contracten en het sluiten van veel verzorgingshuizen staat de zorg onder druk. Sinds januari voeren de medewerkers van verpleeg – en verzorgingshuizen actie voor een goede zorg met een goede cao.

Lees ook: ‘Toiletten in ziekenhuizen Randstad vandaag mogelijk niet schoon

Waardering

De organisatie van zorgwerkgevers, Actiz, heeft al een CAO VVT (Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg) met de vakbonden gesloten. Alleen ging Abvakabo FNV als enige bond niet akkoord, omdat de cao niets zou doen aan de grote problemen in de zorg en veel te weinig waardering zou hebben voor de zorgmedewerkers.

 

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels