nieuws

Meldlijn ouderenzorg deze week van start

Mens & Gedrag

De Unie KBO gaat vanaf deze week de problemen in de uitvoering van de ouderenzorg inventariseren door een speciale meldlijn ouderenzorg te openen. De bond is namelijk bezorgd over de toekomst van de ouderenzorg.

Meldlijn ouderenzorg deze week van start

Op dit moment worden er allerlei hervormingen doorgevoerd in de ouderen, en de Unie KBO maakt zich grote zorgen over onbedoelde neveneffecten van alle hervormingen. Dat ouderen langer thuis blijven wonen, noemt de bond een positieve ontwikkeling. Maar als iemand echt veel hulp nodig heeft en er geen oplossing voor kan vinden, is het volgens de bond onduidelijk wat er dan moet gebeuren. Huisartsen geven aan dat ze zich nu al zorgen maken over ouderen die langer thuis blijven wonen.

De meldlijn wordt bemand door vrijwilligers en is open tijdens de maanden april en mei. Naderhand overhandigt de Unie KBO, samen met de andere CSO- ouderenorganisaties, de bevindingen aan staatssecretaris Martin van Rijn en aan de Tweede Kamer.

Discussies

Gemeenten, zorgverzekeraars en thuiszorgorganisaties moeten vanaf 1 januari 2015 gezamenlijk en in goed overleg zorg gaan leveren. Discussies over de verdeling van verantwoordelijkheden zijn aan de orde van de dag, bijvoorbeeld over het persoonsgebonden budget. Inmiddels is de verscherpte toegang tot het verzorgingshuis in gang gezet.

Lees ook: ‘Meldpunt voor gedwongen verhuizingen gestart

Bevindingen

De meldlijn ouderenzorg staat open voor alle problemen in de ouderenzorg en is op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 9.30 uur en 12.30 uur op nummer 0900-8 21 21 83 (€ 0,10 per minuut). Meldingen kunnen ook doorgeven worden via Kbo.nl/meldlijn.

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels