nieuws

Patiënten uitermate tevreden over radiotherapie

Mens & Gedrag

De zorg in verschillende radiotherapeutische centra in Nederland is ‘goed’ tot ‘bijzonder goed’. Patiënten geven radiotherapie gemiddeld een 9,1, meldt het NIVEL.

Patiënten uitermate tevreden over radiotherapie

Een 9,1 voor deze vorm van zorg is het hoogste cijfer ooit in een CQ-index in Nederland. Volgens NIVEL ligt dat niet aan de ernst van de aandoening, want andere behandelmethoden van kanker scoren minder.

Streven

“Voor een consult binnen de radiotherapie nemen we ruim de tijd voor de patiënt en alle aspecten van de complexe zorg die hij krijgt”, zegt Marcel Verheij, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (NVRO). “Het is mooi om te zien dat ons jarenlange streven naar concentratie van radiotherapeutische zorg deze prachtige score oplevert.”

Flexibeler

Er is nog wel ruimte voor verbetering. Zo kan de informatievoorziening over de behandelingen naast de radiotherapie of tussen een curatieve of palliatieve behandeling beter. Verder is het ene centrum flexibeler over de mogelijke behandeltijdstippen dan de anderen.

Lees ook: ‘Patiënten zeer tevreden over ambulancezorg’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels