nieuws

Welke sector is de meest aantrekkelijke om in te werken?

Mens & Gedrag

Als een goede werksfeer een belangrijke factor is voor gastvrijheid, dan is dit goed nieuws: de zorgsector is de meest aantrekkelijke sector om in te werken, onder andere vanwege de werksfeer. Dat blijkt uit onderzoek van Randstad. Naast de goede werksfeer noemden de 13.500 ondervraagde mannen en vrouwen in het werkgeversimago-onderzoek van Randstad de interessante […]

Welke sector is de meest aantrekkelijke om in te werken?


Als een goede werksfeer een belangrijke factor is voor gastvrijheid, dan is dit goed nieuws: de zorgsector is de meest aantrekkelijke sector om in te werken, onder andere vanwege de werksfeer. Dat blijkt uit onderzoek van Randstad.

Naast de goede werksfeer noemden de 13.500 ondervraagde mannen en vrouwen in het werkgeversimago-onderzoek van Randstad de interessante baaninhoud en goede carrièremogelijkheden als pluspunten bij het werken in de zorg.

Aantrekkelijk

Ook werkgevers komen goed uit de bus. Vier ziekenhuizen staan in de top 10 van non-profit bedrijven. Het AMC, het Antonius Ziekenhuis, het LUMC en het Erasmus MC staan op nummers drie, vier, zes en acht in de top tien meest aantrekkelijke werkgevers.

Lees ook: ‘Werken in de zorg: zinvol en plezierig’

Voldoening

Lenneke Duijf, directeur van Randstad Zorg, vindt het terecht dat werknemers in Nederland een positief beeld hebben van de zorg. “De zorgsector is een hele mooie sector om in te werken. Ondanks dat de zorgmarkt sterk in ontwikkeling is met de bijbehorende uitdagingen, heeft de sector veel te bieden. Banen geven veel voldoening, mensen kunnen er veel van zichzelf in kwijt en door de ontwikkeling in de markt, biedt het werknemers ook juist kansen om te zich te ontplooien.”

Lees ook: ‘Gastvrijheid kan niet zonder goed werkgeverschap’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels