nieuws

65-plussers krijgen internet onder de knie

Mens & Gedrag

Steeds meer Nederlandse senioren weten hun weg te vinden op internet. Van de Nederlanders tussen de 65 en 75 jaar zegt inmiddels 75 procent met internet overweg te kunnen, meldt het CBS. In 2010 was dat nog 57 procent. Ouderen hebben dus een flinke inhaalslag gemaakt.

65-plussers krijgen internet onder de knie

Ouderen maken vooral gebruik van zoekmachines en ze versturen e-mails. Ongeveer een kwart belt ook via internet, bijvoorbeeld via Skype. De meeste ouderen deinzen er wel nog voor terug om zelf een webpagina te ontwerpen: minder dan 5 procent weet hoe dat moet.

Bestanden

Ook het uitwisselen van bestanden is bij ouderen nog niet zo doorgedrongen: iets minder dan 10 procent maakt gebruik van die mogelijkheid, tegen 30 procent van de bevolking (16-75 jaar).

Lees ook: ‘Thuiswonende ouderen enthousiast over beeldzorg’

Behendiger

Het CBS constateert verder dat Nederlanders behendiger zijn met internet dan de gemiddelde EU-burger. In Italië, Roemenië en Portugal heeft meer dan 30 procent van de bevolking helemaal geen ‘internetvaardigheden’. In Nederland, Finland, Zweden en Denemarken kan minder dan 10 procent van de bevolking niets met internet.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels