nieuws

Wat gaat er met de 111-jarige mevrouw Leutscher gebeuren?

Mens & Gedrag

Voor de meesten is het een ingrijpende verandering die veel energie en hoofdpijn kost. Iemand die al ruim een eeuw oud is, zou het eigenlijk bespaard moeten blijven.

Wat gaat er met de 111-jarige mevrouw Leutscher gebeuren?

Egbertje Leutscher-De Vries (geboren in 1902) woont al 12,5 jaar in woonzorgcentrum De Molenhof in Havelte. Maar de 111-jarige vrouw, de oudste inwoner van Nederland, moet waarschijnlijk verhuizen. Het verzorgingshuis waar ze woont, wordt namelijk gesloopt.

Lees ook: Geen luxe en ambiance nodig voor gastvrijheid

Onbekend

Haar dochter Mina Smit vindt het niet leuk dat haar moeder moet verhuizen. Waar ze precies terechtkomt is nog onbekend. Ze vreest dat haar moeder ver weg komt te wonen.

Smit heeft haar hoogbejaarde moeder uitgelegd dat er een verhuizing aan zit te komen maar ze betwijfelt of het tot haar is doorgedrongen. Egbertje Leutscher-De Vries kan niet meer lopen maar verder gaat het naar omstandigheden aardig, vertelt haar dochter.

Nieuwbouw

De Molenhof moet eind volgend jaar leeg zijn. Directeur Gerard Schoep zegt dat het gebouw is verouderd en dat nieuwbouwplannen al jaren bestaan. “Voor de huidige bewoners hoeft het misschien niet per se maar we doen het ook voor volgende generaties. Ik voel met iedereen mee, ongeacht de leeftijd.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels