nieuws

Internet zorgt voor meer persoonlijk contact

Mens & Gedrag

De zelfredzaamheid van cliënten wordt vergroot waardoor zorgverleners hebben meer tijd voor persoonlijk contact. En dat dankzij het internet.

Internet zorgt voor meer persoonlijk contact

Uit onderzoek naar de effectiviteit van het online zorgplatform Quli blijkt dat door de inzet van het platform zorgverleners ruim 34 procent extra tijd voor iedere cliënt hebben. Dit komt door een verminderde minder reistijd (23 procent), het feit dat zorgverleners online efficiënter en effectiever kunnen werken (1,35 procent) en de toename van zelfredzaamheid van cliënten (10 procent).

Lees ook: ‘Koude ict brengt warme zorg’

Quli (Quality of Life) is een initiatief van zorginstellingen het Dr. Leo Kannerhuis, Amarant Groep, Pluryn, Dichterbij en ARQ. Dit e-healthplatform maakt gebruikers zelfredzaam, biedt preventieve hulpmiddelen en stelt gebruikers in staat om zelf de regie over hun zorg en welzijn te voeren.

Beeldbellen

“De inzet van Quli zorgt ervoor dat wij efficiënter werken”, zegt Saskia Emmerik. manager Idris, onderdeel van Amarant. “Door onder andere gebruik te maken van beeldbellen zijn wij minder tijd kwijt met reizen en kunnen wij toch de benodigde, individuele zorg bieden. De gewonnen tijd herinvesteren wij gelijk in de zorg. Hetzij door meer hulp per cliënt te bieden of door meer cliënten te helpen. Met dit laatste punt dringen we proactief bestaande wachtlijsten terug.”

Familie

Op het online platform zijn burgers in een veilige digitale omgeving de baas over al hun medische gegevens. Via het sociale netwerk in Quli delen cliënten ervaringen met familie, vrienden, lotgenoten en zorgprofessionals. Ze bepalen zelf wie er inzage heeft in welke gegevens.

Kwaliteit

Harro Messelink, programmamanager bij Quli: ‘Met Quli willen we de zelfredzaamheid van zorgbehoevende Nederlanders vergroten en hun kwaliteit van leven verbeteren. Door de inzet van e-health neemt zelfredzaamheid en zelfvertrouwen toe. Bijkomstig voordeel is dat er voor zorginstellingen extra tijd wordt gecreëerd door het vergroten van deze zelfredzaamheid. En ook hiervoor geldt weer dat deze extra tijd direct weer in de zorg wordt geherinvesteerd. Vanuit Quli hopen we hiermee een bijdrage te leveren aan effectievere en betaalbare zorg.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels