nieuws

Ouderen nemen steeds vaker tablet mee op vakantie

Mens & Gedrag

Senioren stoppen steeds vaker een tablet in hun koffer als zij op vakantie gaan, en dan vooral om contact te onderhouden met familie en vrienden. Was twee jaar geleden de laptop nog het populairste apparaat dat meeging op vakantie, nu is dat de tablet, zo blijkt uit onderzoek van SeniorWeb.

Ouderen nemen steeds vaker tablet mee op vakantie

Maar liefst 51% van de ouderen neemt een tablet mee, terwijl dit in 2012 nog 23% betrof. De laptop gaat nu nog in ruim een kwart van de reistassen mee. Een digitale camera is in de meeste koffers te vinden (89%), en ook een e-reader gaat al geregeld mee (28%).

Contact met thuisfront

De belangrijkste reden om tijdens de vakantie online te zijn is om via e-mail contact te onderhouden met het thuisfront (49%). Verder kijkt men veel naar de weersvoorspellingen en naar het nieuws (resp. 37% en 36%). Contact onderhouden via WhatsApp doet zo’n 15%. Verder vinden veel senioren internet handig om informatie over de omgeving op te zoeken (23%), en om routebeschrijvingen op te zoeken of de weg te vinden (17%).

Weer of geen weer?

De weersvoorspelling bekijken werd in het verleden ook vaak via de televisie gedaan (32%), maar deze heeft zijn positie moeten afstaan aan mobiele apparaten zoals de laptop, tablet en smartphone. Meer dan de helft van de senioren bekijkt tegenwoordig het weer op een van de eigen mobiele apparaten en nog maar 17% raadpleegt de televisie op het vakantieadres. Een openbare computer of een lokale krant raadplegen gebeurt nauwelijks meer. Een op vijf senioren maakt zich niet druk over het weer en ziet wel wat het wordt.

Wifi populair

Op veel vakantiebestemmingen is tegenwoordig Wifi beschikbaar. We zien dan ook dat Wifi de meest gebruikte internetverbinding op vakantie is (75%). Slechts 13% van de respondenten, die een tablet, laptop of smartphone van thuis meenemen, gebruikt een 3G/4G data abonnement om te internetten (eventueel met buitenlandbundel).

Bron: Seniorweb.nl 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels