nieuws

Participatiesamenleving: toch een succes?

Mens & Gedrag

Het is de bedoeling dat ouderen langer thuis blijven wonen. Niet makkelijk voor sommige senioren, maar gelukkig krijgen ze steeds vaker hulp.

Participatiesamenleving: toch een succes?

Het aantal burgerinitiatieven dat als doel heeft ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen is het afgelopen jaar fors gestegen. Op dit moment telt ons land 101 initiatieven in wonen, zorg en welzijn. Vorig jaar waren dat er nog 30, schrijft De Telegraaf.

Lees ook Onderzoek: we helpen elkaar graag

Vrijwillig

De krant baseert zich op een onderzoek van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg in samenwerking met de Universiteit Utrecht. Van de 101 initiatieven kunnen er 85 worden gezien als burgerinitiatief, dat wil zeggen dat inwoners van een stad of dorp de initiatiefnemer zijn en dat deze zich vrijwillig inzetten voor de directe leefomgeving.

Zelfstandig

“De reden dat mensen steeds vaker zaken zelf regelen, heeft er onder meer mee te maken dat de overheid heeft gezegd – en burgers dat ook zelf willen – dat mensen op oudere leeftijd langer zelfstandig moeten blijven wonen”, aldus een woordvoerster van Actiz.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels