nieuws

Patiënten controleren massaal op kwaliteit

Mens & Gedrag

Ziekenhuizen moeten steeds meer moeite doen om patiënten, gasten, aan zich te binden. Het blijkt nu dat hun reilen en zeilen ook strak in de gaten wordt gehouden.

Patiënten controleren massaal op kwaliteit

Patiënten hebben in grote getale gebruikgemaakt van de mogelijkheid de kwaliteit van hun ziekenhuis op de website te controleren. De zogeheten kwaliteitsvensters, die sinds half mei op de websites van vrijwel alle ziekenhuizen staan, zijn 50.000 keer bezocht. Dat meldt de NVZ, die de kwaliteitsvensters in het leven riep.

Lees ook: Patiënten krijgen geen informatie over kwaliteit van ziekenhuizen

De vensters bevatten gegevens over onder meer sterfte, patiëntenervaringen, wachttijden, het risico op infecties en de hoeveelheid risicovolle operaties. Volgens de NVZ raadpleegden patiënten de cijfers de afgelopen weken vooral om te kijken hoe andere patiënten over het ziekenhuis oordelen. Ook de pagina’s wachttijden en sterftecijfers zijn goed bezocht, meldt de NVZ.

De vereniging is tevreden over de bezoekcijfers. “Het geeft aan dat patiënten met grote interesse de informatie over de kwaliteit van zorg hebben gelezen.” Academische ziekenhuizen hebben de kwaliteitsgegevens nog niet gepubliceerd maar zullen dat snel doen, verwacht de NVZ.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels