nieuws

Top 6 best gelezen berichten

Mens & Gedrag

Welke berichten op Gastvrije Zorg werden de afgelopen maand het best gelezen? Van een nieuwe tablet voor ouderen tot tips om gastvrijheid te verbeteren: deze 6 berichten mag u niet missen.

Top 6 best gelezen berichten

1. Nieuwe tablet voor ouderen gelanceerd
Foto’s ontvangen, berichten uitwisselen, beeldbellen en spelletjes spelen; dat kan op iedere tablet, maar er is er nu één speciaal gemaakt voor ouderen: de Compaan.

2. De complete Sterrenlijst
In totaal waren tien ziekenhuizen en eenzelfde aantal zorgcentra genomineerd voor de Gastvrijheidszorg Awards. In de categorieën Kleinschalig Wonen en GGZ waren vijf instellingen kanshebber. Dit zijn de definitieve uitslagen.

3. ‘Betalen voor koffie en thee, dat is onvermijdelijk’
Bewoners en bezoekers laten betalen voor koffie en thee is onvermijdelijk, zegt Ad Verhagen, manager horeca bij woonzorgorganisatie Zorgwaard in de Hoeksche Waard.

4. Kwetsbare ouderen onnodig naar het ziekenhuis
Minister Schippers van VWS laat kwetsbare ouderen onnodig de belastende gang naar het ziekenhuis maken. Dat zegt Verenso, een ondersteunende organisatie voor specialisten ouderengeneeskunde en sociaal geriaters.

5. Cliënt staat vaak helemaal niet centraal
‘Bij ons staat de patiënt centraal’, is een vaak gehoorde uitspraak in de zorg. Maar in veel gevallen is dat niet waar, zeggen de zorgprofessionals zelf.

6. 9 tips om gastvrijheid te verbeteren
Gastvrijheid is belangrijk voor je organisatie, daar is iedereen het over eens. Maar hoe verbeter je gastvrijheid? 9 tips van ervaringsdeskundigen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels