nieuws

Patiënten blij met Catharina

Mens & Gedrag

Patiënten vinden het fijn als ze steeds door dezelfde arts worden behandeld en inspraak hebben op de datum en tijd van de afspraak. Voor het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven levert dat in ieder geval positieve reviews op.

Patiënten blij met Catharina

De afdeling Radiotherapie van het Catharina Oncologiecentrum behoort volgens patiënten tot de top drie van Nederland. Met name de deskundigheid van het personeel en de omgang met de laboranten worden zeer hoog gewaardeerd.

Wat moet je doen om de patiënttevredenheid te verbeteren? Kom naar de workshop!

Ook het feit dat patiënten steeds met dezelfde radiotherapeut te maken krijgen en inspraak hebben op het tijdstip van de bestralingsbehandelingen, wordt als bijzonder prettig ervaren. Dat blijkt uit de uitkomsten van de CQ-index (Consumer Quality Index) Radiotherapie; een vragenlijst waarin concrete patiëntenervaringen met zorg worden gemeten.

Mooi

De afdeling Radiotherapie is de enige in zijn soort in Zuidoost-Brabant. Tachtig procent van de patiënten komt voor bestralingen uit de omliggende regio-ziekenhuizen. “En juist daarom is het zo mooi dat we door patiënten met een 9,3 zijn beoordeeld”, zegt radiotherapeute Hetty van den Berg. “Voor veel patiënten is dit niet hun vertrouwde ziekenhuis, maar toch waarderen ze onze behandeling met zo’n hoog cijfer. Dat is fantastisch.”

Lees ook: Patiënten uitermate tevreden over radiotherapie

Optimaliseren

Tegelijkertijd is Van den Berg blij dat er ook enkele kleine verbeterpunten uit het onderzoek naar voren kwamen. “We doen het goed, maar het kan altijd nog beter. Het is bijzonder om van de patiënten zelf te horen wat er anders kan en moet. Daar kunnen wij onze zorg nog verder mee optimaliseren. Zo is uit het rapport gekomen dat we de informatie in het nazorgtraject nog verder kunnen verbeteren.”

Aandacht

Ook de dagbehandeling, waar patiënten chemotherapie krijgen, en de poliklinieken worden in de CQ-onderzoeken altijd hoog gewaardeerd door patiënten. “We hebben in ons oncologiecentrum veel aandacht voor onze patiënten. Kanker is een ingrijpende ziekte. Wij vinden dat onze patiënt zo comfortabel mogelijk opgevangen en behandeld moet worden. Zo snel mogelijk, zo kort mogelijk en zo prettig mogelijk,” zegt afdelingsmanager Ingrid Wolbert van het Catharina Oncologiecentrum.

Bekijk hier een korte film over de afdeling Radiotherapie van het Catharina Oncologiecentrum. 

 

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels