nieuws

Wordt dit het beste jaar ooit voor hulpbehoevenden?

Mens & Gedrag

De zorg heeft te kampen met flinke bezuinigingen, maar veel mensen weigeren zich daarbij neer te leggen. Mensen zoals Pim Pelser.

Wordt dit het beste jaar ooit voor hulpbehoevenden?

“We willen het beste jaar ooit realiseren voor veel hulpbehoevenden”, zegt Pelser, mede-initiatiefnemer van DoSocial in de nieuwe editie van Gastvrije Zorg. DoSocial, een platform voor sociale initiatieven voor hulpbehoevenden in en rondom de zorg, komt voort uit een samenwerking tussen Arla Food, Zwanenberg Food Group, Van Hoeckel en Brandvitamins.

Lees ook Participatiesamenleving: toch een succes?

“Er wordt overal bezuinigd maar wij willen laten zien dat we met elkaar sociale initiatieven voor elkaar krijgen”, aldus Pelser. “We bundelen bedrijven en projecten en zetten samen onze expertise in en ons netwerk. Het draait niet zozeer meteen om de financiële bijdrage van de partners maar vooral om de kracht van individuen, dat medewerkers tijd en expertise in het initiatief stoppen.”

Dankzij de steun van DoSocial zijn er onder meer projecten gestart als OOPOEH, opa’s en oma’s die op een huisdier passen, en Granny’s Finest, een breiclub van ouderen. Daarnaast is er via crowdfunding een rondvaartboot in Amsterdam gekomen voor bewoners van alle zorginstellingen van Nederland.

Lees meer over DoSocial in de nieuwe editie van Gastvrije Zorg, die 5 september verschijnt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels