nieuws

Ziekenhuizen scoren beter

Mens & Gedrag

Patiënten beoordelen de zorg in de ziekenhuizen licht positiever. Dit blijkt uit waarderingen die patiënten geven op de website Zorgkaart Nederland, zo schrijft De Telegraaf.

Ziekenhuizen scoren beter

De patiënten vinden de zorg vaker klantvriendelijk, zijn blij met meer mogelijkheden om het ziekenhuis zelf uit te kiezen en ervaren minder drukte en personeelstekorten. Ook vinden de patiënten dat zorgverleners minder gehaast zijn en dat arrogantie van artsen minder vaak voortkomt. Medische fouten worden minder vaak gemeld.

“Je ziet een stijgende lijn in het oordeel van de patiënten”, zegt een woordvoerster van NPCF, de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie. “Zorgverleners scoren daarbij doorgaans hoger dan zorginstellingen. De reden hiervoor is dat het persoonlijk contact met de zorgverlener over het algemeen als positief ervaren wordt. Omdat er met een zorginstelling minder persoonlijk contact is, is het totaaloordeel daardoor ook iets lager.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels