nieuws

Alzheimer Nederland heeft een nieuwe ambassadeur

Mens & Gedrag

Marga Bult is per 1 september officieel ambassadeur van Alzheimer Nederland. De zangeres en televisiepresentatrice werkte acht jaar in de verpleging en verzorgde ook mensen met dementie.

Alzheimer Nederland heeft een nieuwe ambassadeur

“De betrokkenheid van Marga bij dementie is heel groot. Door haar brede ervaring in de muziek én de recente zorg voor haar vader ligt hier een mooie combinatie”, aldus Gea Broekema-Procházka, directeur van Alzheimer Nederland.

Lees ook: Buitenlicht goed voor ouderen met dementie

Muziek

“De impact van wat dementie betekent, komt pas als het in je eigen gezin voorkomt”, vertelt Bult. “Mijn vader had alzheimer en is begin dit jaar overleden. Muziek speelde altijd al een belangrijke rol in ons leven, zeker in de relatie met mijn vader. Ook als contact maken moeilijker ging, zorgde ik voor een mini-concert op zijn kamer. Nog voor het refrein klapte en zong hij al met mij mee. Het belangrijkste was dat ik zijn ogen weer zag glimmen.”

Herinneringen

Door optredens in de verschillende Alzheimer Café’s in het land, wil Bult door middel van muziek herinneringen levend houden. Tevens zal zij haar persoonlijke verhaal delen en mensen informeren over de rol die muziek kan spelen, bijvoorbeeld in een verpleeghuis of thuis.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels