nieuws

Mooie mensen gezocht

Mens & Gedrag

Wie maakt het verschil voor patiënten of bewoners, wie draagt bij aan de kwaliteit van zorg? Wie zo iemand kent, moet contact opnemen met Stichting IZZ.

Mooie mensen gezocht

De stichting heeft deze week het startschot gegeven voor de achtste editie van de Mooi Mens Verkiezing. Met deze landelijke campagne wil de stichting zorgmedewerkers die met eigen initiatieven de zorg verbeteren in het zonnetje zetten.

Lees ook: Cliënten en zorgmedewerkers zeer tevreden

Finalisten

Cliënten, collega’s, werkgevers, vrienden en familie kunnen tot 1 oktober op mooimensverkiezing.nl iemand aanmelden. Daarna zal de vakjury uit alle aanmeldingen de finalisten selecteren. De finalisten worden bekendgemaakt op 15 oktober, waarna heel Nederland mag uitmaken wie de mooiste mens van 2014 is.

Mooi Mens 2013 werd Ellen Sijbers van het Catharina Ziekenhuis voor het beginnen van een speciale zalfpoli voor kinderen met eczeem. Deze initiatieven worden nog steeds succesvol ingezet bij de betreffende zorgorganisaties.

Betrokken

Uit belangstelling voor de status van de initiatieven heeft Stichting IZZ navraag gedaan bij meer dan 200 genomineerden van de Mooi Mens Verkiezing van 2013. Vrijwel alle genomineerden blijken nog altijd erg betrokken bij hun initiatief. Ondanks factoren zoals veranderingen in de zorg op macroniveau, kostenbesparingen en beperkte tijd, omschrijven vrijwel alle ondervraagden hun initiatief als succesvol.

Een hogere cliënttevredenheid is voor de meesten een teken van succes. Daarvoor is wel de steun vanuit management, medische staf en verpleegkundige nodig, zegt Stichting IZZ.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels