nieuws

Bernhoven maakt butler van gastvrouw

Mens & Gedrag

Wie droomt er zo nu en dan niet van om een groot huis te hebben met een eigen butler? Ziekenhuis Bernhoven maakt deze droom waar.

Bernhoven maakt butler van gastvrouw

Vanaf 1 februari kunnen de vrijwilligers die de bezoekers van Bernhoven welkom heten in de hal en hen wegwijs maken in het ziekenhuis, meer betekenen voor patiënten die naar de polikliniek van Bernhoven in Uden komen. “Wanneer de patiënt dit wenst, begeleidt de vrijwilliger hem of haar ook naar de afspraken in het ziekenhuis”, aldus Bernhoven-woordvoerder Karel Bruinsma.

Butler

Daarmee wordt de gastvrouw of -heer in het Udense ziekenhuis de metgezel van de patiënt. “De metgezel begeleidt de patiënt op diens weg door het ziekenhuis naar de afspraak of afspraken op de verschillende poliklinieken. Heeft een luisterend oor, stelt de patiënt gerust, is er gewoon voor de patiënt die daar behoefte aan heeft”, legt Bruinsma uit.

De metgezel is volgens hem letterlijk een mentaal steuntje in de rug. “Zij gaat overigens niet mee naar binnen tijdens het werkelijke consult met de specialist. Dit heeft te maken met de privacy van de patiënt.” Maar de metgezel blijft, als de patiënt dat wenst, wel wachten tot de patiënt klaar is en begeleidt hem of haar verder in het ziekenhuis.

Behoefte

De vrijwilligers zijn op werkdagen aanwezig van 8.30-12.00 uur en 13.00-16.30 uur. Dat zijn de momenten waarop bezoekers gebruik kunnen maken van deze nieuwe service. De nieuwe service vindt vooralsnog alleen in het ziekenhuis in Uden plaats. Als blijkt dat Bernhoven hiermee in een behoefte voorziet, wordt de service ook uitgebreid naar de polikliniek in Oss.

Dan wordt ook gekeken of telefonisch reserveren van een metgezel mogelijk is. Nu kan namelijk alleen ter plekke een beroep worden gedaan op een metgezel. Dus op het moment dat iemand het ziekenhuis binnenkomt en graag een metgezel mee wil hebben, kan de patiënt dit aangeven bij de vrijwilligers in de hal.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels