nieuws

Bewoners zorginstelling enthousiast over komst studenten

Mens & Gedrag

‘Twee vliegen in één klap’, moeten ze gedacht hebben bij Vreedenhoff in Arnhem, toen ze studenten uitnodigden om in het woonzorgcentrum te komen wonen. In februari nemen de eerst vijf hun intrek, meldt Omroep Gelderland.

Bewoners zorginstelling enthousiast over komst studenten

Eén van de voordelen voor de studenten is dat de huur laag is. Daartegenover staat wel dat ze twintig uur vrijwilligerswerk per maand moeten doen. En dat is weer fijn voor de bewoners, die volgens een woordvoerder van Vreedenhoff uitzien naar de komst van de studenten.

Activiteiten

Bewoners spreken van een verrijking en zijn positief over het contact met de studenten en de activiteiten die ze gaan organiseren. Wel maken sommigen zich zorgen over eventuele overlast. “Dan spreken we ze aan. We hebben onze kinderen toch ook groot gekregen?”, aldus een bewoner tegen Omroep Gelderland. Eén student gaf aan liever in een zorginstelling te willen wonen vanwege het rumoer in het studentenhuis.

Selectie

Er hebben zich ruim honderd studenten aangemeld die in Vreedenhoff willen wonen. De vijf die volgende maand hun intrek nemen, zijn geselecteerd door bewoners, medewerkers en management.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels